بانک اطلاعاتی علم شیمی و زندگی

...شــیــمــی یــعــنــی زنــدگــی

بانک اطلاعاتی علم شیمی و زندگی

...شــیــمــی یــعــنــی زنــدگــی


سلامی چو بوی خوش هیدروکربنهای آروماتیک برشما که قلبهایتان همچون فلزات قلیایی الکترون های وجودتان را سخاوتمندانه به من بخشیدید و مستحکم ترین پیوندقلبی را ایجاد کردید من از با شما بودن چیزی فراتر از استوکیومتری زندگی ومولاریته شادیها آموختم امیدوارم محلول زندگی تان همواره شفاف و معادلات زندگی تان پیوسته موازنه شده و پیوند خانوادگی تان یونی ترین پیوندها و بختتان همواره به سفیدی سدیم کلرید و محلول زندگی تان از عشق و محبت فراسیرشده باشد با بیشترین درصد خلوص دوستتان دارم وبا بالاترین غلظت مولال.

بایگانی
آخرین نظرات
نویسندگان

۴۰ مطلب در بهمن ۱۳۹۴ ثبت شده است

فرزانه صدقی,علم شیمی,نادر شکوفی,آلی

شیمی تنها علمی است که علاوه بر این‌که همه 115 عنصر طبیعت را همراه نام خود دارد، با تسلط بر جهان بر تمام کائنات حکمرانی می‌کند، چون اگر لحظه‌ای فعالیت‌های این حکمران جبری طبیعت از کائنات حذف شود، حیات دیگر مفهومی نخواهد داشت، بلافاصله همه چیز متوقف خواهد شد؛ دیگر نوری از خورشید ساطع نخواهد شد، سوخت و سازی در بدن جانوران و گیاهان انجام نخواهد شد، هیچ تولیدی و فعالیت اقتصادی رخ نخواهد داد و... اهمیت و فرآیندهای این علم و فعالیت‌های عمده آن درصنایع مختلف باعث شد گفت‌وگویی با دکتر نادر شکوفی عضو هیات علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران داشته باشیم تا بیشتر پیرامون این علم و جذابیت‌های آن به بحث بپردازیم.

  • محمدامین طاهری لاری

1 – آب

همه می دانند آب بهترین نوشیدنی برای کاهش وزن است. اما نوشیدن آن در طول پروسه کاهش وزن می تواند کسل کننده باشد. برای این که آب را طعم دار کنید و از نوشیدن اش لذت ببرید می توانید در آن لیمو ترش، خیار و گوجه فرنگی بیندازید تا مزه دار شود.

2 – آب سبزیجات

آب سبزیجات خانگی یا صنعتی تفاوتی ندارند. هر دو منبع عالی برای تامین فیبر و مواد غذایی برای کاهش وزن بدن هستند، چون پس از نوشیدن آن ساعت ها گرسنه نمی شوید. پزشکان توصیه می کنند از سبزیجاتی استفاده کنید که سدیم کمتری دارند.

3 – چای تلخ

نوشیدن چای سبز علاوه بر این که متابولیسم بدن را بهبود می دهد، سرعت کاهش وزن را نیز افزایش می دهد. سعی کنید چای سبز را – گرم یا سرد – همراه عسل بدون شکر بخورید. راستی چای سیاه را فراموش نکنید چون سرشار از آنتی اکسیدان است و سموم را از بدن خارج می کند.

4 – قهوه خالص

نوشیدن یک فنجان قهوه در صبحانه و عصرانه به دلیل وجود کافئین در آن گرسنگی را سرکوب و به کاهش وزن کمک می کند. این نوشیدنی همچنین بدن را گرم می کند و متابولیسم را بهبود می بخشد. فقط مراقب باشید شکر و خامه کمی به ان اضافه کنید.

5 – شیر بدون خامه

شیر سرشار از کلسیم، ویتامین د و پروتئین است که استخوان ها را محکم تر و ماهیچه ها را قوی تر می سازد. شیر بدون خامه و چربی منبعی سرشار از ویتامین است که به کاهش وزن کمک می کند. اگر می خواهید طعم شیر را تغییر دهید می توانید از شکلات بدون چربی استفاده کنید.

  • محمدامین طاهری لاری

بویل

۲۰
بهمن

رابرت بویل

رابرت بویل کتاب شیمیدان شکاک رو انتشار داد و از دانشمندا خواست تا نتایج کارهاشون رو آزمایش کنن سپس نظریه خودشون رو ارایه کنن

او هم شیمیدان بود هم فیزیکدان و کارهای زیادی از جمله انتشار قانون بویل درباره گاز ها رو انجام داد

او همچنین مفهوم تازه ای از عنصر(نسبت به دموکریت ارایه کرد)


  • محمدامین طاهری لاری

دالتون

۲۰
بهمن

Dalton John desk.jpg

جان دالتون در سال 1803 نظریه خودشو در هفت بند ارایه کرد که دو سه بندش درست بود

اما مواردی که با نظریه دالتون قابل توجیه اند

1-تغیی حالت فیزیکی مواد مانند ذوب انجماد و...

2-قانون پایستگی جرم

3-ترکیب عناصر و بوجود آمدن مولکول

عوامل غیر قابل توجیه

1-تمام موارد در ارتباط با الکترون مانند برقکافت و...

2-پرتوزایی و ...

  • محمدامین طاهری لاری

فارادی

۲۰
بهمن
Faraday Cochran Pickersgill.jpg

مایکل فارادی زمینه را برای کشف الکترون و ابداع چراغ بونزن فراهم نمود

پس از کشف آن استونی الکترون را نامگذاری کرد

  • محمدامین طاهری لاری

  • محمدامین طاهری لاری

روش آفبا

۲۰
بهمن
برای مشخص کردن اوربیتال ها باتوجه به تعداد الکترن ها میتوانیم از روش آفبا استفاده کنیم

 

  • محمدامین طاهری لاری

تا حالا فکر کردید که s , p , f ,d از کجا اومدن ؟

Subshell label Max electrons Shells containing it Historical name
   s          0 2 Every shell  sharp
p 1 6 2nd shell and higher  principal
d 2 10 3rd shell and higher  diffuse
f 3 14 4th shell and higher  fundamental
g 4 18 5th shell and higher (next in alphabet after f)[]


  • محمدامین طاهری لاری

اتم چیست ؟

۲۰
بهمن

همه چیز در جهان ، از باکتریهای ذره بینی و ویروس هایی که از میکرون (Micron ، یک هزارم میلیمتر ) کوچکترند ، تا ستارگان و کهکشان هایی که میلیون ها کیلومتر از ما دورند ، از اتم ساخته شده اند . اتم ها آن قدر ریزند که با نیرومند ترین میکروسکوپ ها نیز دیده نمی شوند . در سر یک سنجاق 000/000/000/000/000/000 /55 اتم وجود دارد ، اگر بتوانیم سرسنجاق را به اندازه ی یکی از عظیم ترین بناها بزرگ کنیم ، هر اتم آن مثل مگسی خواهد بود ، که روی یکی از ستون ها بخزد .

اتم ها هم از ترکیب سه ذره ی اصلی به نام های الکترون (Electron  )، پروتون (Proton ) و نوترون (Neutron ) ساخته شده است . الکترون واحد الکتریسته ی منفی ، پروتون واحد الکتریسته مثبت ، و نوترون از لحاظ الکتریکی خنثی است. ترکیب های مختلف ذرات اصلی ، اتم های متفاوتی را به وجود  می آورند . هر جسمی که از تعداد اتم های  همجنس جدا شود ، عنصر یا جسم ساده نامیده می شود .تا کنون درجهان 109عنصر شناخته شده است کربن ، اکسیژن ، آهن و زیبق (جیوه ) نمونه هایی از عناصرند که از یک نوع اتم ساخته شده اند . اجسام مرکب موادی هستند که از دو نوع اتم یا بیشتر ساخته شده اند . آب ، گازکربینیک ،کولروفورم ، نمک طعام و آموکیان نیز از مرکباتند .

  • محمدامین طاهری لاری

یکی از بخش های جذاب در شیمی در مورد اوربیتال هال اتمی است . شکل این اوربیتال ها همواره مورد توجه دانش آموزان سال دوم بوده و در مورد آنان سوالات زیادی هم پرسیده می شود در سایت دانشگاه شفیلد پوستری از جدول با تکیه بر تصاویر اوربیتال ها وجود دارد که به نظر جالب می آید.

 

  • محمدامین طاهری لاری